Is een geschikt huis

dat aan al onze wensen voldoet
Het huis in Hoofddorp is een fraai vrijstaand pand uit de jaren dertig, met een grote tuin. Het voldeed in grote lijnen aan onze eisen en verlangens. En met de verbouwing weten we onze resterende verlangens te realiseren, waaronder allerlei voorzieningen die gericht zijn op optimale veiligheid, op duurzaamheid en met uitbreiding voor rolstoel geschikte ruimtes.

allereerst ieder een eigen kamer
Een jongvolwassene wil natuurlijk een kamer hebben die naar eigen smaak ingericht is, wat een fundamenteel element is van ‘zelfstandig’ wonen. Bovendien een ruimte waar hij of zij ook de verantwoordelijkheid voor draagt, al zal de hulp van een begeleider of ouder misschien af en toe nodig zijn.

en centraal een ontmoetingsplek
De centrale plek in het huis is de ontmoetingsplek bij uitstek. Een plezierige ruimte met een grote tafel om met zijn allen aan te zitten eten, te praten, en een spelletje te doen. Met een ruime zithoek om lekker te relaxen, een boek te lezen of even uit te puffen. Een ruimte die de sfeer en het karakter heeft van een huiskamer.

die zeer ruim is
Voor negen jongvolwassenen plus twee verzorgers moet zo’n centrale plek natuurlijk zeer ruim zijn. Niet alleen om elkaar te ontmoeten, ook voor gezamenlijke activiteiten als bijvoorbeeld muziek maken rond de piano, maar ook boodschappen uitpakken, maaltijden voorbereiden, tafel dekken, de was opvouwen en strijken.

plus een tuin
Het huis in Hoofddorp heeft een tuin van ruim vijfhonderd vierkante meter. Die biedt dus alle mogelijkheden: buiten eten aan een grote tafel, lezen op een beschut plekje, werken in de moestuin, en misschien een hok inrichten voor een paar konijnen. En niet te vergeten, een domein voor de huispoes.

en dichtbij voorzieningen
Ook de ligging van het huis is perfect. Voorzieningen als winkels en haltes van het openbaar vervoer zijn op loopafstand. Dat garandeert dat onze kinderen (semi)zelfstandig of onder een zekere begeleiding van alles kunnen ondernemen, van boodschappen doen tot naar muziekles gaan.