Welkom
Bijbel
Verantwoording
Quiz
Uitslagen
Problemen
Contact
Links
Webring
Boeken
Naslagwerk
Met dank aan

Bible Award 2006

 

Verantwoording

Bijbelse Feesten
 

Harmen MeijerDeze website is gemaakt door Harmen Meijer voor de ontwerpwedstrijd in 2006 van de Rainbow Bible Award.

Mijn kennis over de joodse feesten heb ik uit de genoemde naslagwerken, televisieprogramma´s en krantenartikelen. De mix tussen bijbelse feesten, joodse traditie en christelijke verwachting is geheel mijn verantwoording en mijn inzicht. Het is mijn overtuiging, dat Jezus de beloofde messias is, dat Hij het Woord van God is, dat Hij de verwachte bruidegom is en Degene die straks het laatse en bindende oordeel zal uitspreken over het leven van elk mens.

Rainbow Bible Award

De Rainbow Bible AwardDe Rainbow Bible Award is de prijs die uitgereikt wordt aan de winnaar van de ontwerpwedstrijd die elk jaar wordt georganiseerd door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en het Vlaams Bijbelgenootschap (VBG). De award is bestemd voor de beste nieuwe bijbelwebsite in Nederland en Vlaanderen, die de Bijbel op een eigentijdse manier onder de aandacht brengt.

Doelstelling

De doelstelling is om een website te ontwerpen die de bekendheid van de Bijbel op het internet vergroot. Het moet een website zijn die aandacht geeft aan het thema “Feesten in de Bijbel”. Dit is ook het thema van de Bijbel10daagse 2006, die van 27 oktober t/m 6 november 2006 wordt gehouden.