Welkom
Bijbel
Verantwoording
Quiz
Uitslagen
Problemen
Contact
Links
Webring
Boeken
Naslagwerk
Met dank aan

Bible Award 2006

 

Tijd voor een feestje?

Bijbelse Feesten
 

Deze website geeft informatie over de feesten die in Leviticus, het derde boek van de bijbel, staan beschreven. Die feesten zijn een opdracht van God aan het volk Israël en aan iedereen die naar God wil luisteren. Het zijn woorden die door God zijn uitgesproken in de periode van de eerste dag van de eerste maand (1 niesan) tot de twintigste dag van de tweede maand (20 ijar), van het tweede jaar na de uittocht van Israël uit Egypte. Dat gebeurde ongeveer 3300 jaar geleden. (zie Exodus 40:17 en Numeri 10:11)

De feesten staan nog steeds in de bijbel, maar in ons dagelijks leven is er nog maar weinig terug van te vinden. De zondag is een rustdag geworden in plaats van de sjabbat. Feesten als Pasen (Pesach) en Pinksteren (Oogstfeest) laten nog iets zien van een bijbelse feest, zoals dat in Leviticus staat beschreven. Maar van de overige feesten, die daar genoemd worden, merken we niets meer, niet in onze seculiere en niet in onze christelijke cultuur.

De feesten die in deze website worden genoemd zijn feestjes waarvan God zegt dat de viering ervan nooit zal stoppen. Je kan dus zeggen dat het Gods feestjes zijn en Hij nodigt ons uit om mee te doen. Opa´s, oma´s, vaders en moeders, kinderen en kleinkinderen, familie, buren, vrienden en iedereen die bij ons op bezoek is wordt uitgenodigd om de feesten mee te vieren. En elk feest heeft een eigen geschiedenis, een betekenis en een doel.

Heb jij zin in een feestje? Maak dan een keuze!